Tjejerna På Stället

Hela iden med Tjejerna handlade om att det är dyrt att äga häst och vi ville göra något som kostar enbart 10kr/dag, men som ändå ger en del av den upplevelse som det innebär att vara hästägare.
Tjejerna På Ställets historia började ett 30-tal tjejer bestämde sig för att samla ihop pengar för att köpa en häst. Redan i samband med betäckning och långt innan vi hade vår egen häst så började tjejerna betala in pengar till konsortiet för att bygga upp en buffert för framtiden. Drygt ett år senare efter att vi hade varit med om hela processen från att välja hingst och betäckning föddes vårt egna lilla föl - Lurifax Skift. Under flera år hade vi kul med att följa vägen till tävlingsbanan och vara med och tävla. Men efter hand började kassan sina och vi var tvungna att höja insatserna för att kunna behålla Lurifax. Tyvärr innebar detta att vi tappade ett antal tjejer i ägargänget. När tävlingskarriären var slut för "Luringen" beslutade vi att göra om förutsättningarna för Tjejerna på Stället och återgå till grundprincipen att det får bara kosta 10 kr/dag och andel.


Sedan får vi rätta "munnen efter matsäcken" och enbart vara med på så mycket häst som vi har råd med. Sagt och gjort. Nu är vi 15 tjejer som betalar 10 kr/dag och tillsammans äger vi andelar i två hästar.

- 10% i Ratata Skift
- 5 % i Uptown Skift

Vi hälsar givetvis nya tjejer välkomna in i gemenskapen. Insatsen för att gå med motsvarar värdet av en andel av våra likvida tillgångar vid det aktuella tillfället. Vill du gå med kontaktar du karin@stallskift.se

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer