Elisabet och Kent Carlsson har under en tid byggt upp en avelsverksamhet som drivs under namnet ”Stall Skift”. Den största framgången för uppfödningen, hittills, är segern för Electra Skift i svensk Trav Oaks 2005.
Namnet "Skift" kommer från fastighetsbeteckningen på den gård som Kent och Elisabet har som bas för sin verksamhet. Förutom uppfödning av Skifthästar och uppträning av unghästar och konvalescentträning, jobbar vi med att utveckla ägandet av travhästar genom våra konsortier samt upplevelser med koppling till travet.

dag finns fem fölston i Kents och Elisabets regi. De flesta avkommor säljs till konsortier där ett litet ägarintresse behålls. Uppträningen av unghästar ansvarar Kent och Elisabet själva för innan de skickas vidare till en lämplig tränare.

Upplevelser i olika former
Vi har utvecklat ett koncept av ägande av hästar i konsortieform som vi tycker känns bra, förutom driften av "På Stället" konsortierna lägger vi stor vikt på att alla delägarna ska möjlighet att vara med på en rad olika upplevelser med koppling till hästägande. Exempel på våra upplevelser är vår årligen återkommande Frankrikeresa där vi möter våren på Rivieran, har olika gemensamma aktivteter och ser på storloppet Grand Criterium de Vitesse. En annan återkommande aktivitet är vår Skift dag, en heldag med bland annat ponnytrav, lekar för hela familjen och avslutande middag.
Hela vår verksamhets drivs utifrån våra grundläggande värderingar:
  • Hästens välbefinnande skall alltid komma i första hand vid träning och tävling.
  • Hästen skall vara i fysiskt och hälsomässigt gott skick innan den tillåts tävla.
  • Hästen skall garanteras rätt omhändertagande vid tävling, och att den behandlas humant den dag dess tävlingskarriär är över.

  • X
    Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer